Tippek, amelyek segítségével a legjobb lehet

Ha ezt olvassa, akkor valószínűleg a személyes fejlődés érdekli. A személyes fejlődés minden szinten segíthet önmaga fejlesztésében, és számos különböző módon alapvetően megváltoztathatja az életét. Ez a cikk néhány nagyszerű tippet ad, amelyek útmutatást nyújtanak az önfejlesztés felé.

Mielőtt tisztelhetne másokat, vagy mielőtt tiszteletre méltónak ítélné, először magát kell tisztelnie. Ha vigyáz saját egészségére és boldogságára, akkor túlcsordulhat szerettei és kollégái életébe, hogy felemelje őket. Másokat önmaga elé helyezni csak akkor történik meg, ha megtalálta saját identitását.

Az elégedettség bizonyos szintje kulcsfontosságú a mentális egészség és az önfejlesztés szempontjából. Míg az önsegítő taktikák és tippek az állandó törekvésre helyezik a hangsúlyt, van egy nagyobb kép is, amelyet figyelembe kell venni. Soha nem érheti el a holisztikus egészséget és lelki boldogságot anélkül, hogy megengedne magának egy kis élvezetet. Tanuljon meg megelégedni olyan dolgokkal, amelyeken nem tud változtatni (családja, tavalyi bevétele stb.). Ha elégedett az élete állandó dolgaival, készen áll arra, hogy megváltoztassa azokat a dolgokat, amiket irányíthat.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy győződjön meg arról, hogy az étrendje nem teszi depresszióssá. Ha az étrendje sok gyorsételből áll, akkor az elméje fizetheti meg az árát. Próbáljon egészségesebb ételeket enni, például friss gyümölcsöt és zöldséget. Ha egészségesebben táplálkozik, sokkal jobban érzi magát.

Egy hely, akár otthon, akár a munkahelyén, aminek nem kell rendetlennek lennie, az az íróasztal. Ez az Ön személyes munkaterülete, tehát tudnia kell, hol van minden. Rendezésre van szükség, például irattartókra és fiókokra a fontos papírok számára, valamint olyan tartókra, mint a ceruzák, névjegykártyák és iratkapcsok.

Mindig igényesnek kell lennie. Ha a személyes fejlődés a cél számára, akkor mindig pontosnak kell lennie. Ha magas elvárásokat támaszt magával szemben, az valójában csak annyit jelent, hogy nagy bizalommal van a képességeiben. A pontosság minden egyes apró lépésével közelebb viszi céljaihoz.

Határozza meg a rossz értékeket az életében. A szisztémás és intézményi elfogultság arra késztethet bennünket, hogy a hibás dolgokat internalizáljuk, ezért a legjobb, ha a személyes fejlődés felé vezető úton orvosolja a hitrendszerének hibáit. Minél jobban megérti hiedelmei alapját, annál jobban fogja érezni, hogy ragaszkodik hozzá.

Kutasson és tanuljon másoktól. Amikor életében egy célért dolgozik, keressen másokat, akik vagy dolgoznak a célja felé, vagy már elérték. Nemcsak támogatást nyújthatnak és kérdésekre válaszolhatnak, hanem példaként is felhasználhatók, hogy pontosan illusztrálják, mit kell és mit nem kell tennie a siker érdekében.

Amikor megpróbál javítani az életén, írja le a céljait. A célok lejegyzése konkretizálja azokat. Ezenkívül minden nap ad valamit, amit elképzelhet. A célok legyenek világosak, tömörek, és tartalmazniuk kell egy időkeretet. Ezzel előbb, mint utóbb valóra válthatja céljait.

Tanulja meg felismerni negatív gondolkodási mintáit, majd irányítsa át őket egy pozitívabb vagy reálisabb gondolkodásmód felé. Tegye ezt egy egyszerű napi napló segítségével, vagy dolgozzon együtt egy terapeutával, hogy megtanulja a kognitív viselkedésterápiát (CBT). Bebizonyosodott, hogy a CBT segít az embereknek automatikus negatív gondolkodásukat pozitívabb, reálisabb gondolkodási folyamattá változtatni.

A depresszióval kapcsolatos problémák megoldásának egyik kulcsa az, hogy tudatosan átirányítjuk gondolkodásmódunkat. A kognitív viselkedésterápia segítségével felismerheti, mikor kezd el gondolkodni egy depressziós úton, és megtaníthatja arra, hogyan lehet pozitívabb gondolkodásmódban. Ha gondolkodik, mielőtt gondolkodna, nagyobb szabadságot engedhet magának a negatív gondolatoktól.

A helyes gondolkodásmód erősen motivál mindaddig, amíg kiszűri a szükségtelent. Sok probléma jelenik meg a mindennapi életében. Szánjon időt mindennapi életének áttanulmányozására, és a problémákat és aggodalmakat releváns vagy irreleváns kategóriába sorolja. Ha megszabadul az önbizalomhiánytól a szükségtelen stressz minimalizálásával, az növeli önbizalmát és lendületét.

A negatív vagy szorongó gondolatokat azonnal vitassa meg, amint felmerülnek, ahelyett, hogy hagyná, hogy az ötlet teljesen elterjedjen az elméjében. Válogassa szét a félelmeit: kérdezze meg, hogy van-e tényszerű bizonyíték vagy elsőbbség, amely alátámasztja az elképzelést, a probléma bekövetkezésének valószínűségét és a rendelkezésre álló erőforrások elérhetőségét, ha a probléma növekedni fog. Ez megakadályozza, hogy egy potenciális szorongásos kiváltó gyökeret eresszen.

A múltbeli kudarcok okainak megtalálása a jövőbeni sikerekhez vezet! Bár soha nem akar sokáig töprengeni a kudarcokon, fel kell fedeznie ennek okait, különösen, ha ismételgeti a hibákat. Bármi is tartja vissza, mindaddig ezt fogja tenni, amíg nem ismerik fel és nem javítják ki.

Pozitív vagy negatív gondolkodó? A válaszért hallgasson a belső hangjára. Ha folyamatosan a negatívra összpontosít, akkor szabotálja az elérni kívánt cél eredményét. Hallgassa meg a pozitív hangot ez azt mondja önnek, hogy megtehet valamit, és hagyja figyelmen kívül a negatív hangot, amely azt mondja, hogy nem.

A feladat teljesítése és céljai elérése érdekében minden nap emlékeztesse magát arra, hogy miért is szerette volna elérni azokat. A végső jutalom távlatban tartása megakadályozza, hogy félrecsússzon. Mindig legyen pozitív hozzáállása, ne hagyja, hogy az apró kudarcok eltántorítsák a céljai elérésétől.

Mindenkinek vannak elvei és meggyőződései, de ha okosan akar ezek szerint élni, akkor képesnek kell lennie megmagyarázni és igazolni őket. Lehet, hogy e hiedelmek némelyike az Ön oktatásának eredménye, és valójában egyáltalán nem segít Önnek. Legyen tisztában elveivel, és tegyen meg mindent, hogy magyarázatot találjon rájuk.

A személyes fejlődés olyan dolog, ami abszolút mindenki számára előnyös lehet, függetlenül attól, hogy kiről van szó. Ha valós időt és erőfeszítést tesz önmaga fejlesztésére, boldogabbá és elégedettebbé teheti az életet. Ez a cikk nagyszerű tanácsokat ad, amelyek segítenek abban, hogy sikereket érjen el személyes fejlődési erőfeszítései során. Minden más önön múlik.