Vízvezeték-tanácsadás, amelyről mindenkinek tudnia kell

Mint valószínűleg már tudja, a vízvezeték-javítások költségesek lehetnek. Ha el akarja kerülni ezt a költséges szolgáltatást a jövőben, akkor érdemes lehet megtanulnia a vízvezeték-problémák megoldását. Olvassa el tovább, ha szeretne vízvezeték-szakértővé válni és pénzt megtakarítani.

Kerülje a vízvezeték-problémákat! Ne állítsa le a WC-t! Néhány általános elem, amely megállítja a WC-t, a következők: játékok, haj, papírtörölközők, fogamzásgátló cikkek és női személyes termékek. Ne mossa le ezeket a tárgyakat a WC-vel - kivéve, ha az utasítások másként szólnak! Ezek megállíthatják a WC-jét - annyira, hogy semmi más nem működik - kivéve a vízvezeték-szerelő hívását!

Mindig a megfelelő forrasztást akarja végezni. Ez a legnagyobb hiba, amelyet a legtöbb ember akkor tesz, ha a forrasztás során nem sikerül tiszta és fényes a szerelvény belseje és a cső külső része. Csiszolja meg ezeket a felületeket finom csiszológombbal, amíg világos nem lesz. Forrasztás közben soha ne melegítse a csövet, hanem melegítse a szerelvényt. Ezzel lehetővé válik, hogy a forrasztott anyagot kapilláris úton behúzza a szerelvénybe.

Forrasztás a biztonság szempontjából. Amikor rézcsövet forraszt, akkor a lángot a rézcsőre kell irányítani. A fáklya lángjának négy hüvelyk távolságra kell lennie a csövektől. A lángot közvetlenül arra a pontra kell irányítani, ahol a rézcsöveket le kell választani.

Használja a csövektől hallott hangokat, hogy segítsen meghatározni, hogy mi a probléma. Bizonyos hangok azt jelentik, hogy a víznyomás túl magas. Más hangok laza csöveket vagy enyhe eltömődést jelentenek a kalciumból vagy a vasból. A csövek hallgatása sok pénzt takaríthat meg a probléma megoldásában.

Győződjön meg arról, hogy mindenki, aki a házában lakik, tudja, hol található és használhatja a fő víz elzáró szelepet, ha a robbantási cső vészhelyzetbe kerül. Ez különösen akkor fontos, ha olyan helyen él, ahol a csövek lefagyhatnak. Szánjon rá egy percet arra, hogy megmutassa családtagjainak, hol van a szelep, és hogyan lehet azt megfelelően lezárni.

Használjon szemetesét folyó hidegvízzel, hogy megőrizze a szemétlerakó pengéit. Forró víz használata a zsírt folyékonyabbá teszi, és problémákat okozhat, beleértve az eltömődéseket. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg a pengéket egy kevés mosogatószer beadásával és hideg víz egyszerre folytatásával.

A vízmelegítő jobban működik ősszel és télen, ezért ügyeljen arra, hogy kiküszöbölje az összes üledékképződést ezen berendezés körül. Az eszköz öblítése megnöveli a hosszú élettartamot, így télen nem kell vízvezeték-problémákkal szembesülnie. Ez az elővigyázatosság időt, pénzt és erőfeszítést takarít meg.

Fontos a vízvezeték-problémák megoldásának ismerete. Ön gyorsan képes reagálni a problémákra, és elkerülheti, hogy drága vízvezeték-szolgáltatásokat fizessen, hogy megjavítsa azt, amit Ön maga tett volna. Próbálkozzon alkalmazni ezeket a tippeket legközelebb, ha probléma merülne fel, és nézd meg, meg tudja-e javítani a saját vízvezetékét.