Mi az affiliate marketing? Néhány tipp a sikerhez

Az affiliate marketing egy zseniális koncepció, amely meglehetősen egyszerű. Az A vállalkozásnak van webhelye, és olyan hirdetésnek ad otthont, amely közvetlen linket tartalmaz a B vállalkozásra. B vállalkozás ugyanezt teszi A vállalkozással a webhelyén. Mindkét vállalkozás előnyös. Ez a cikk segíthet kibővíteni a koncepciót a webhely forgalmának növelése érdekében.

Legyen óvatos az "Internet Mall" webhelyekkel. Ezeket nem mindig a legetikusabb személyek irányítják, és ha a szalaghirdetést kifüggesztik velük, az károsíthatja a hírnevét. Ha úgy érzi, hogy választania kell egyet, előtte alaposan kutasson a bevásárlóközpontban és a tulajdonosnál.

Egy nagyszerű affiliate marketing tipp, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a cég, amellyel üzletelni fog, megfelelő hírnévvel rendelkezik. Nem akar sokat dolgozni egy cégnél, hogy aztán ne kapjon fizetést. Nagyon fontos, hogy tájékozódjon egy cégről, mielőtt csatlakozna a társult programjukhoz.

Ha pénzt keres a leányvállalat termékével, kérjen nagyobb szeletet a tortából. A legtöbb társult program rendelkezik jutalékszintekkel azon leányvállalatok számára, amelyek a legtöbb pénzt húzzák be a vállalat számára. Ha jól áll a termékkel, szánjon időt és kérjen jobb jutalékot.

Fontolja meg a kézzel írott hirdetések elhelyezését webhelyén. Ha személyes megjelenést kölcsönöz webhelyének, az jelentősen növelheti az eladásokat, mivel a potenciális vásárlók láthatják, hogy a termék vagy szolgáltatás mögött valódi személy áll. Béreljen fel szabadúszót a hirdetés összeállítására, ha a szöveg olvashatatlan.

Kísérletezzen számos különböző társult marketing programmal, ahelyett, hogy ragaszkodna egyhez. A különböző programoknak különböző hátrányai és bónuszai vannak – például a kifizetés módja vagy a jutalék százaléka. A különböző beszállítókkal való együttműködés azt jelenti, hogy akkor is lesz bevétele, ha az egyik szállítón keresztüli értékesítés lelassul. Érdemes időt szánni arra, hogy megtalálja azokat a szállítókat, amelyek termékeiért és programjaiért lelkesedik.

Hozzon létre egy ingyenes podcastot, amelyet az emberek letölthetnek és meghallgathatnak. Az Ön tényleges hangjának meghallgatása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kiépítsék azt a bizalmat, amelyet ügyfelei önbe vetettek, hogy ismétlődő üzleteket hozzanak létre. Ügyeljen arra, hogy rendszeresen rögzítsen további podcastokat, hogy követni tudja.

Tesztelje az affiliate programok ügyfélszolgálatát: adja meg a szervizjegyet, vagy telefonáljon probléma miatt. Ügyeljen arra, hogyan bánnak Önnel, és meg tudják-e oldani a problémáit. Semmi sem riasztja el az ügyfelet, mint a rossz ügyfélszolgálat. Ha valakit küldött egy termékhez, és rossz tapasztalata van, akkor az ő szemében azzal a rossz tapasztalattal fog összekapcsolódni. Kerülje el azokat a cégeket, amelyek nem tudnak jó élményt nyújtani ügyfelei számára.

Ha olyan terméket reklámoz, amelyet korábban még nem használt, végezzen kutatásokat, kutasson és további kutatásokat végezzen. Keresse meg vásárlóit, és kérjen véleményeket és ajánlásokat. Keressen példákat a termékre és valós képeket a tényleges használatáról. Győződjön meg róla, és szerezzen információkat olyan forrásokból, amelyekben megbízik, mielőtt megpróbálná meggyőzni nézőit arról, hogy bízniuk kell önben.

Keressen másokat a résén, és lépjen velük partnerre. Ha van egy saját leányvállalati terméke, amelyet eladhat, keressen olyan webhelyeket, amelyek nagy forgalmat bonyolítanak le, és amelyek számára előnyös lenne, ha az Ön réstermékét kínálná a látogatóknak. Keressen olyan webhelyeket, amelyek mindenki számára előnyös kapcsolatot teremtenek Önnek és számukra.

Amint már bemutattuk, az affiliate marketing mindkét vállalkozás számára nagy előnyökkel jár. Segíti a vállalkozások közötti partnerség kialakítását is, ahol korábban csak verseny létezett. Ez egy csodálatosan előnyös partnerség mindkét vállalkozás számára. Ha megérti a cikkben szereplő fogalmakat, és alkalmazza azokat vállalkozása számára, nagyobb fokú sikert érhet el.