Lakásfelújítási projektek egyszerűen

Rendszeresen frissítenie kell otthonát, ha lakásfelújítással szeretne foglalkozni. Ahelyett, hogy valaki mást bérelne fel a munka elvégzésére, nézze meg, hogy a projekt olyan-e, amit maga is meg tud-e oldani. A következő cikk néhány nagyszerű tippet ad ezeknek a projekteknek a végrehajtásához.

Ha régebbi otthona van, előfordulhat, hogy a jelenleg telepített szőnyegek alatt keményfa padló található. Az 1950-es évek előtt sok otthonnak keményfát kellett az aljzataként használni. Ez azt jelenti, hogy ezekben a padlólapokban arany lehet. Előfordulhat, hogy némi utánfényezésre van szükségük, de ha nem kell fizetni a telepítésért, az óriási pénzt takarít meg.

Hajfúvóval felgyorsíthatod a gipszkarton tapasz száradását! Bármely hajszárító addig működik, amíg elég hordozható ahhoz, hogy a levegőáramot a tapaszra irányíthassa. Tartsa a levegő hőmérsékletét alacsonyra, és ne próbálja meg túl gyorsan megszárítani a tapaszt, különben megreped.

Ha lakásfelújításról van szó, ne feledje, hogy soha ne fizessen előlegként a projekt költségének 35%-ánál többet. Ez annak biztosítására szolgál, hogy ne veszítse el pénzét, ha a vállalkozó visszakozik. Készpénz helyett mindig valamilyen nyomon követhető fizetési móddal fizessen, például csekkel. Végül csak akkor fizessen a teljes munkáért, amikor a munka ténylegesen befejeződött.

A következő lakásfelújítási projektje során ügyeljen arra, hogy minden kitett felületet lefedjen. Például fedje le a padlót ponyvával, ha fest, vagy védje meg a pultokat, ha szekrényeket bont. Ha nem szán időt erre a lépésre, akkor sok pénzt költhet a karcos vagy sérült tárgyak javítására.

Ha a nappalija sötét, annak ellenére, hogy sok ablaka van, van mód arra, hogy biztosítsa a fény átjutását. A tetőablakok felszerelése nagyszerű módja az energiaszámlák megtakarításának, mivel csökkenti a lámpák használatát, és biztosítja a természetes megvilágítást. Ha úgy dönt, hogy nappaliját meleg és hívogató színekre, például narancsra, sárgára vagy világosbarnára festi, melegség és fény érzetét keltheti. Mindenképpen világos fa színű bútorokkal díszítse a sötét és nehéz tölgyek helyett.

Ha tetőablakot szeretne beszerelni, vagy már megvan otthonában, ez költséges tétel lehet nyáron. A nyári hónapokban a nap süt a fejünk felett, és sok hőt bocsát ki. A meleg miatt magasabb szinten kell működtetni a légkondicionálót. Az elmúlt években azonban kiváló minőségű üvegezéseket fejlesztettek ki, amelyek segítik az ablakokat abban, hogy megakadályozzák a túlzott meleget, és a téli hónapokban bent tartsák azt. Beszéljen helyi ablakkereskedőjével az üvegezett ablakok vásárlásának előnyeiről.

Ha új otthona egy külvárosi területen található, beépítetlen vagy sűrűn erdős területek mellett, fontolja meg, hogy befektet egy magas fa vagy lánckerítésbe a hátsó udvara mentén. A kerítés távol tartja a vadon élő állatokat a kerttől, és segít megvédeni magánéletét.

Ha szeretné átalakítani a konyháját, de a költségek és az idő túl nagy kötelezettséget jelent, fontolja meg a konyhai szekrények cseréjét. Az átalakításhoz csak a szekrényajtókat, a fiókelőlapokat és a keretfelületeket kell cserélni. Ez általában csak a fele-egyharmadába kerül annak, amibe a teljes szekrénycsere kerülne. Ráadásul a munka az idő töredéke alatt is elkészülhet.

Nem lehetetlen felfrissíteni házát olyan új funkciókkal, amelyeket szeretne. Sok otthoni vállalkozót bérelhet, de először győződjön meg arról, hogy a projektet nem tudja egyedül elintézni. Használja az ebben a cikkben található javaslatokat saját projektjének megoldásához.