Amit meg kell tanulnod a személyes fejlődésről

Ahhoz, hogy a lehető legteljesebben élhessük az életünket, fontos, hogy mindent megtegyünk azért, hogy személyiségként fejlesszük magunkat. Legyen szó akár az álmaid megvalósításáról, akár az önbizalmad fejlesztéséről, fontos, hogy a személyes fejlődésre összpontosíts. Ebben a cikkben olyan személyiségfejlesztési tippeket találsz, amelyek segítenek abban, hogy a legtöbbet hozd ki az életedből.

A személyes fejlődés szempontjából fontos, hogy a napi programodban szakíts időt magadra. Másokért dolgozni gyakori - sőt, bizonyos esetekben nagyon is nemes dolog -, de ahhoz, hogy a személyes fejlődési rutinban sikereket lássunk, személyes időt kell szakítanunk arra, hogy a sikerért dolgozzunk. Még egy kis beütemezett idő is jobb, mint a semmi.

Ha a dolgok nem pontosan úgy alakulnak, ahogyan eltervezted, talán itt az ideje változtatni. Vedd kezedbe a jövőd irányítását, és csinálj valamit, amit mindig is akartál. Ha például arról álmodtál, hogy légiutas-kísérő leszel, vagy pincérnő egy drága étteremben, akkor tedd meg. Ha átadod magadnak az irányítást, hogy változtass, az azonnal javítani fog a hozzáállásodon, meg fogsz lepődni.

Próbálj meg 10 perces blokkokban dolgozni, hogy több munkát végezz. Igaz, hogy 10 perc nem egy örökkévalóság, és nem is olyan sok idő, hogy mindent el tudj végezni, de ha helyesen használod, nagyon sok mindent el tudsz végezni ennyi idő alatt. Miután letelt ez az idő, tarts szünetet, és kezd újra.

Dolgozz a düh és az általános temperamentum kontrollálásán. Amikor a dolgok eldurvulnak, és dühös leszel, próbálj meg 10-ig számolni és lelassítani a légzésedet. Próbálj meg lazítani, vagy akár el is sétálni attól, ami annyira feldühít. Ha kiveszed ezt az "időt", akkor tisztább fejjel térhetsz vissza, hogy megpróbáld megoldani a problémát.

A napló vezetése a személyes fejlődés egyik legfontosabb rutinja lehet, és betekintést nyújthat a valódi gondolataidba és érzéseidbe. Ha valaha is úgy érezted, hogy nem tudod, mit akarsz az élettől, a napló vezetése válasz lehet arra, hogy felfedezd, mi az, amire valóban szükséged van ahhoz, hogy jobb emberré válj.

Sok igazság van a mondásban " "Ahogy segítesz másokon, úgy segítesz magadon". Amikor az élet a legsötétebbnek tűnik, hasznos lehet tudni, hogy mindig vannak emberek, akiknek szükségük van arra, amit te tudsz nyújtani. Ha önkéntesnek ajánlod magadat, a képességeidet, az idődet és az együttérzésedet, az egy hatékony eszköz arra, hogy kihúzd magad a saját szomorúságodból, és hogy más emberekre és az ő problémáikra is gondolj. Figyelemre méltó " és gyakran életet megváltoztató ", ha felismered, hogy mennyi segítséget kapsz magadnak azzal, ha a figyelmedet más rászorulókra irányítod.

A lomhaság és fáradtság érzésének kivédésére növeld aktivitási szintedet, miközben csökkented a telített zsírokat. Ezek a sült ételekből és egyes hústermékekből származó zsírok az artériák és a kisebb erek elzárásával rossz keringést okoznak. A pulzusszám fenntartása és ezen élelmiszerek korlátozása gyorsabban gondolkodó, ambiciózusabb érzést kelt benned.

Ahelyett, hogy neheztelsz és dühös leszel, mert mások nem engednek minden kívánságodnak, tanulj meg kompromisszumot kötni. Ne feledd, jó esély van rá, hogy a vita másik végén álló személy ugyanolyan szenvedélyesen gondolkodik a saját álláspontjáról, mint te a sajátodról. Keress olyan megoldásokat, amelyek mindkettőtöket kielégítenek.

Gyakorold, hogy felelősséget vállalsz a tetteidért, ahelyett, hogy azonnal a másik félre hárítanád a felelősséget a konfliktusban. Ez arra kényszerít téged, hogy magadat vond felelősségre a reakcióidért és válaszaidért. Ahelyett, hogy azt mondanád: "Annyira felbosszantasz, amikor ezt csinálod!", fontold meg, hogy inkább ezt mondd: "Nagyon dühös leszek, amikor te _______, mert úgy érzem, hogy ________." Ez a változat világosan megnevezi a konfliktus forrását és azt, hogy miért reagálsz.

A siker hét olyan titka van, amely valódi személyes fejlődést eredményez. Ezek az irány, a cél, a cselekvés, a reakció, a gyorsítás, a befejezés és a reprodukció. Menj végig ezeken a lépéseken sorban, és győződj meg róla, hogy sikeredet megosztod másokkal is. A siker valóságosabbá válik számodra, ha beszélhetsz róla.

Ne feledkezz meg a pozitív gondolkodás erejéről. A személyes fejlődésedhez vezető úton szükséges a megfelelő gondolkodásmód fenntartása, és a negativitás csak meghiúsítja legjobb erőfeszítéseidet. Gyakorold a pozitív gondolkodást, hogy pozitív eredményeket érj el. Ha mindenben pozitív maradsz, amit teszel, a jó dolgok követni fogják.

Amikor a személyes fejlődésen dolgozol, meg kell tanulnod elfogadni a változásokat. A dolgok folyamatosan változnak az életben, és nem tudod irányítani ezeket a változásokat. Mivel a változások úgyis bekövetkeznek, akár meg is tanulhatod, hogyan kell elfogadni őket, és továbblépni. Nincs értelme azon rágódni, hogy valami milyen volt régen.

A jó hozzáállás elősegíti az egyéni fejlődésedet. A rossz hozzáállás általában olyan helyre vezet, ahol nem szeretnél lenni, és szinte mindig akadályozza a fejlődést. A céljaid elérhetőbbek, az életed pedig boldogabb lesz, ha pozitívan állsz hozzá a mindennapjaidhoz.

Az, hogy tudod, hol kellene fejlődnöd, értékes információ megszerzése. Sokszor láthatod, hogy a hozzáállásodat kell kiigazítani, vagy az értékrended is eltolódhat. A kulcs itt az, hogy felismerd, ezek vajon a benned lévő alapelvek hiányán alapulnak-e vagy sem. Juss el fejlődésed mélyebb gyökereihez, és mérd fel, hogy milyen szükségleteid lehetnek a lényeget illetően.

Ha van egy terved valamire, akkor azt ki kell vázolnod, és ragaszkodnod kell a tervedhez. A tervek túl gyakori megváltoztatása túl sok káoszt és félkész dolgokat eredményez. Kövesd végig azokat a dolgokat, amelyeket elhatároztál, és ne rakj egyszerre túl sokat a tányérodra.

Semmi sem akadályoz meg abban, hogy azzá válj, aki lenni szeretnél. Most, hogy elolvastad ezt a cikket, már mindenféle dolgot tudsz, amit tehetsz azért, hogy jobbá tedd magad és elérd a céljaidat. Koncentrálj arra, hogy ezekből a tippekből minél többet alkalmazz az életedben. Meg fogsz lepődni, hogy mit érhetsz el.