A videojáték-mesterek tippjei

Legyen szó XBox 360-ról, Wii-ről, Segáról vagy Playstationről, számtalan módja van a videojátékoknak. Ha nincs konzolod, akkor a számítógépeden is rengeteg játékot találsz, amivel játszhatsz. Olvass tovább, hogy megtudj mindent, amit csak tudsz, hogy a videojátékos hobbid kiváló legyen.

Tarts ki a PC-s játékok vásárlásával, amíg nem tudsz többet a vásárlásról. A PC-s játékok sorozatszámok használatával járnak. Ezek a sorozatszámok csak egyszer használhatók, így a használt PC-játékok sok esetben értéktelenné válnak. Emiatt a PC-s játékokat köztudottan nehéz visszavinni, ha nem tetszik.

Legyél tisztában azzal, hogyan működik a többjátékos mód. Ha egy játékot kizárólag a többjátékos mód miatt veszel meg, győződj meg róla, hogy mindened megvan hozzá. Ha azt tervezed, hogy valaki mással játszol a háztartásban, akkor előfordulhat, hogy a játék két példányára lesz szükségetek ahhoz, hogy egymás ellen játszhassatok.

Ha aggódsz az ESRB-besorolás miatt, és nem vagy biztos benne, hogy meg kell-e vásárolnod egy játékot a családod számára, fordulj segítségért az internethez. A felhasználói vélemények átfésülésével biztosan rájössz, hogy egy játék miért kapott egy adott besorolást. Olyan dolgokat is felfedezhetsz, amelyekről a minősítés nem szólt, de amelyek hatással lesznek a döntésedre.

Nem minden videojáték csak a szórakozást szolgálja; némelyik segíthet egy új készség elsajátításában is. Ha ismersz olyan gyermeket, aki szeret videojátékokkal játszani, az oktatási lehetőségek remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a tanulást és a szórakozást összekapcsolja. Az interneten számos olyan véleményező webhely található, amely segíthet kiválasztani a megfelelő játékcímeket minden korosztály számára.

Kerüld a játékok drága kiadásának megvásárlását, kivéve, ha azok a kedvencek közé tartoznak. A videojátékoknak sokszor van speciális kiadása, de nem szükséges, hogy az megvan a játékhoz. Ha nem vásárolod meg a speciális kiadást, pénzt spórolhatsz a videojátékon, és mégis élvezheted azt.

Fontold meg, hogy használtan vásárolj videojátékokat. A pénzmegtakarítás és a környezet megóvása érdekében vásárolj használt tárgyakat. Általában találhatsz használt játékrendszereket, játékokat, vezérlőket és bármi mást, amire szükséged van vagy amit szeretnél. Nézz szét az interneten vagy egy helyi videojátékboltban, ahol használt játéktárgyakat árulnak.

Csak néhány játék adja meg azt a kényelmet, hogy magában a játékban elérhetővé tegye a valós órát. Ez a teljes képernyős játékoknál jelenthet problémát. Nem akarod, hogy több időt vegyenek el az idődből, mint amennyit megengedhetsz magadnak; helyezz el egy saját órát a képernyő közelébe, hogy nyomon tudd követni, mennyi ideje játszol.

Olvasd el a játékok értékeléseit, mielőtt megvásárolod őket. Lehet, hogy már nagyon várod az új lövöldözős játék megjelenését, de ha megveszed anélkül, hogy elolvasnád a kritikákat, hatalmas időpocsékolás lesz. Nézz meg legalább három-öt kritikát, mielőtt pénzt adnál egy olyan játékra, ami nem fog tetszeni.

Sokféle módon élvezheted a videojátékokat. Az itt található tanácsok segítenek abban, hogy az idődet és a pénzedet is jól költsd el.